Avgiftshöjning 2024

Hej medlemmar i BRF Kajplats 6!

Här kommer information rörande avgiften i föreningen.

Det har inte undgått någon att det ekonomiska läget är oroligt i Sverige och i världen. Den senaste tiden har präglats av höjda räntor, kostnader och inflation i alla delar av samhället. Det allmänna ekonomiska läget påverkar även oss och vi ser kostnadsökningar för både elpriser, värmepriser, driftkostnader och räntor.

Sedan inflytt så har avgifterna i föreningen varit oförändrad, trots ökade kostnader i samhället.

Styrelsen utvärderar kontinuerligt föreningens ekonomi tillsammans med vår ekonomiska förvaltare JM. I samband med budgetarbetet och prognos framåt så har beslut tagits om en avgiftshöjning på 5%. Den nya avgiften kommer att börja gälla från och med januari avin 2024 (vilken betalas in i december 2023).

Avsikten med höjningen är att förbereda föreningens ekonomi inför de ökade kostnader vi ser samt bibehålla en stabil ekonomi i vår förening. Föreningens ekonomi är fortfarande bra och vi har en god likviditet. Styrelsen måste dock tänka långsiktigt och redan nu planera för ökade framtida kostnader samt kommande investeringar och förbättringar. Välkommen att höra av dig till styrelsen om du har frågor.